LINE-UP STAGE BUURTONTBIJT

11:00

De Scheldegalm

11:00

Sint-Jozefcantorij

11:00

Nick Pieces

LINE-UP MAINSTAGE TASIBEL

13:00

Gutbucket

18:00

Douglas Bargain Band

14:45

Wild Deuces

19:45

Barrel Aged Moonshine

16:15

Mystic Echo

21:30

Lesco

LINE-UP STAGE PERRON

22:00

Hadacol Tremblers

11:00

DE SCHELDEGALM

stage Buurtontbijt

De Koninklijke Zangmaatschappij en Toneelvereniging DE SCHELDEGALM bestaat dit jaar 164 jaar en is ontstaan in een periode waarin zingen even belangrijk was als de dorpsfanfare. Zij is op één na de oudste culturele vereniging van deelgemeente Moerzeke. 


De zangvereniging bestaat nog steeds uitsluitend uit mannenstemmen en zingt nog steeds meerstemmige stapmarsen, zoals de oude traditie het wil. De tijden zijn veranderd, maar het karakter en de ideologie van De Scheldegalm bleven steeds dezelfde. De mannenmaatschappij gaat ook  mee met de tijd en zet regelmatig totaal andere genres op de pupiter en dit niet alleen in de Vlaamse taal.

 

De Scheldegalm ging zich ook als toneel vereniging profileren onder de vorm van cabaretavonden en variété. Het is deze omwenteling die de vereniging een dubbele identiteit heeft gegeven. Het is enkel maar in stijgende lijn gegaan en momenteel mogen we wel stellen dat de toneel vereniging is uitgegroeid tot een gezelschap dat op de Culturele map staat, en dat niet alleen binnen onze gemeente grenzen.

11:00

SINT-JOZEFCANTORIJ

stage Buurtontbijt

Zoals de koornaam doet vermoeden vindt de Sint-Jozefcantorij van Kastel haar oorsprong in de traditie van de Vlaamse parochiekoren. Ten gevolge van de inkrimping van de katholieke eredienst neemt het koor slechts sporadisch nog liturgische opdrachten op.


Het vierstemmige volwassenenkoor put voor haar optredens uit een gevarieerd repertoire waarin onder andere wereldmuziek, kleinkunst, pop, licht klassieke muziek en af en toe wat experimentele muziek een plaats hebben. Bij het publiek is het koor bekend omwille van haar originele concertformules en muzikale interpretaties met een knipoog.


Is het koor voltallig, dan staan er vijfenveertig zangers en zangeressen op het podium. De vaste dirigent is Kris De Ruysscher. De begeleiding aan de piano wordt verzorgd door Simon Weetjens. De Sint-Jozefcantorij werkt graag samen met andere culturele partners. De deelname aan dit Tasibel-event bewijst dat.

11:00

NICK PIECES

stage Buurtontbijt


Nick PieCes of Nick Piessens is een Hamse singer Songwriter, speelt sinds zijn tiende gitaar speel en is geïnspireerd door Ed Sheeran, John Mayer, James Arthur en Machine Gun Kelly


Met Passie voor muziek als drijfveer door het leven brengt hij eigen nummers en covers recht uit het hart, van pop tot Punk, Nick kan het allemaal.13:00

GUTBUCKET

mainstage Tasibel

Gutbucket brengt heerlijke akoestische shuffles die je doen wegdromen bij de blues en waarbij het voelt alsof je ergens in een Juke Joint zit - way down in Mississippi. Volledig in de sfeer van Little Walter, Jimmy Reed en andere iconen.


Hun songs die gebaseerd zijn op de rauwe Delta Blues – krijgen een hedendaagse injectie van southeren rock en soul - met nummers als ‘Wicked Grin’ en Smokestack blues kan het niet anders of deze band heeft zwart bloed door hun aderen stromen.

14:45

WILD DEUCES

mainstage Tasibel


Wild Deuces is een band uit Antwerpen en speelt muziek in de genres Rockabilly, Rock 'n' Roll en Blues. Sinds 2015 speelden ze al op verschillende podia en festivals in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.


Hun klankkleur is puur en uniek. Het repertoire van Wild Deuces bestaat uit covers en eigen werk. Benieuwd hoe ze klinken? Check hun Facebookpagina of kom langs op Tasifest!

16:15

Opgroeien in een warm, muzikaal nest laat mooie sporen na. Ignace De Lamper mag daar een voorbeeld van zijn. Zijn passie voor muziek ontstond op de optredens, kleine festivalletjes of stadsfeesten waar hij af en toe mee naartoe mocht als kind.


Artiesten als o.a. Pink Floyd, Peter Gabriel, Simple Minds, Gary Numan, Talk Talk, OMD, Dire Straits en Prince hadden hun invloed en gaven zijn eigen postpunk-, darkwavegeluid mee vorm.

Mystic Echo

mainstage Tasibel

18:00

THE DOUGLAS BARGAIN BAND

mainstage Tasibel


Music is who we are ...


Ze brengen Rhyhm-Blues, Rock&Roll jaren ‘60-’70-’80, covers van o.a. Otis Redding, Santana, Bob Marley, Eric Clapton, BB King, Tina Turner,... en zorgen voor authentieke ambiance. Een energieke band uit eigen streek met Giuseppe Mammana.

19:45

Barrel Aged Moonshine gaat voor een samensmelten van Blues, Jazz en Rock'N Roll geïnspireerd door onder andere T-Bone Walker, BB King en The Fabulous Thunderbirds.


Steaming jump blues afgewisseld met ingetogen slow blues en jazzy instrumentals.

BARREL AGED MOONSHINE

mainstage Tasibel

21:30

LESCO

mainstage Tasibel


Lesco ontstond uit een eenmalig optreden voor het goede doel. Simon, de blonde frontman, werd in 2016 gevraagd om enkele nummers te spelen op een BBQ ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. In zijn adresboekje zocht en vond hij enkele muzikanten … de rest is geschiedenis. 

Hun eerste optreden was meteen een knaller van formaat, het publiek was laaiend enthousiast! De band groeide snel en nu, enkele jaren later, is hun goesting om op te treden groter dan ooit. Hoe beschrijf je het gevoel van uitbundige sfeer, knallende meezingers en een laaiend enthousiaste band? Zij noemen het alvast de ‘Lesco-vibe’.

22:00

The Hadacol Tremblers zijn een hedendaags combo van vier rootsmuzikanten in de ban van Western Swing, de weergaloze sound die in de jaren '30 en '40 dansend Texas op z'n kop zette. Ontstaan als een blend van old time fiddle muziek en hot jazz, zorgde deze unieke smeltkroes van stijlen destijds voor een totaal nieuwe en unieke sound.


Met hun kunsten op fiddle, gitaar, banjo, lap steel en contrabas brengen ze de muziek hot zoals het hoort. De Hadacol Tremblers brengen het allemaal met een natuurlijke mix van swing, humor en tragedie.


Kom dus mee feesten en laat u meeslepen door de Hadacol Boogie!

Hadacol Tremblers

stage Perron