Buurtontbijt

De Tasibelsite kent ongetwijfeld een rijke geschiedenis. Telkenmale de oude gebouwen werden opengesteld, ontpopten prachtige verhalen en leuke anekdotes. 


We kunnen dit niet zomaar laten voorbij gaan. Voor de afbraakwerken starten, willen we samen met de buurt op een gepaste wijze afscheid nemen met een buurtontbijt vol verrassingen uit onverwachte hoek ...

De inschrijvingsperiode is afgelopen.

Fun-obstakelbanen

Kindergrimme

Glitter Tattoo's

en veel meer ...

Ook aan onze allerkleinsten is gedacht! Eén van de hallen toveren we om tot een heus speelparadijs.


Alle attracties zijn onder begeleiding. 

Kinderdorp

Artistieke randanimatie

Tentoonstelling Fotoclub Imago + fotowedstrijd Merckpoel

Videomapping in de verschillende hallen

Live kunstcreaties van Filip Goubert, Jean-Pierre Letienne aka JP en Evert Vandenberghe (Don't Worry Be Happy)

en veel meer ...

Vervoer - parking

TE VOET OF MET DE FIETS

Wie niet te ver woont raden wij aan te voet of met de fiets naar de festivalsite af te zakken. De fietsenparking (onbewaakt) bevindt zich links van het oude stationsgebouw (Koning Albertplein). De fietsenparking ligt dus vlak naast de festivalsite.


MET DE WAGEN

Kom je met de wagen, dan kan je je wagen parkeren op de oude stelplaats van De Lijn. Deze locatie bevindt zich op 150 m wandelen van de festivalsite. Deze parking ligt nabij de brandweerkazerne. Hou er dus rekening mee dat je steeds een vrije doorgang van 4 m moet voorzien en dus de weg niet versperd voor de dringende hulpverlening.


Staat de oude stelplaats vol? Dan raden we je aan om in de nabijgelegen straten te parkeren. Parkeer je wagen alleen op reglementaire parkeerplaatsen. 

PARKING PERSONEN MET EEN BEPERKING

Specifiek voor personen met een beperking worden vlak nabij de ingang van de festivalsite een aantal parkeerplaatsen voorbehouden. Deze plaatsen zijn aangeduid met de gekende blauw-witte signalisatie 'mindervalidenparkeerplaats'. De nodige identificatie dient duidelijk achter de voorruit te worden aangebracht. Inbreuken hierop worden doorgegeven aan de lokale politie.

VIPS & GUESTS

De parkings voor de vips en guests situeren zich links van het oude stationsgebouw op het Koning Albertplein. Deze parkings zijn enkel toegankelijk met aparte toelating of voucher.

ARTIESTEN

De parkings voor de artiesten en muzikanten bevinden zich in de hal achter de backstage van het hoofdpodium. Deze hal is bereikbaar via de inrit aan de Nijverheidsstraat. Bij het oprijden van de site worden de gegevens gecontroleerd door onze parkeerwachter. Eens je de gebouwen inrijdt, volg je de signalisatie.


Je kan rijden tot vlak nabij de backstageruimte, waar je rustig jouw instrumenten kan in-/uitladen. De stagemanagers wachten je daar ook op om jou de juiste backstagebox aan te duiden en je te begeleiden naar de loges. 

Ticket-info

VOORVERKOOP - KASSA

Tasifest is een gratis evenement. Zowel de deelname aan het buurtontbijt, als een bezoek aan het festivalgedeelte of het kinderdorp zijn gratis. Aangezien de plaatsen voor het buurtontbijt beperkt zijn, dien je je wel vooraf in te schrijven. 


Er worden dus geen tickets in voorverkoop of aan de kassa verkocht. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom op het gezinsfestival. Bezoekers jonger dan 16 jaar zonder begeleiding van een aangestelde meerderjarige of een voogd, worden niet toegelaten. Raadpleeg hiervoor het huishoudelijk reglement.


DRANK- EN EETBONNEN

Eten en drinken betaal je met bonnen! Deze bonnen zijn zowel op het festivalterrein van Tasifest als bij onze deelnemende partners geldig. Opgelet, je kan de drank- en eetbonnen enkel gebruiken op de dag van het evenement. 


Deelnemende partners: Brasserie Den Tram, ontbijtcafé Mely's, café Rico's, praatcafé De Janeiro en ontmoetingscentrum Perron vzw. 


M.a.w. sluiten we Tasifest af na 23.00 u., dan kan je bij één van deze partners nog terecht om jouw drank- en eetbonnen te consumeren. 


Wij hanteren 1 soort bonnen en deze zijn geldig om zowel eten als drinken aan te kopen. Je kan de drank- en eetbonnen per schijf van 5,00 euro of 10,00 euro aankopen aan onze bonnenkassa (hal mainstage Tasifest).


Drank- en eetbonnen aankopen gebeurt cash.


Toegang

ADRES

Koning Albertplein - 9220 Hamme


Tasifest vindt plaats in de oude fabrieksgebouwen van de Tasibelsite. De ingang van het gezinsfestival is via het oude Stationsgebouw, gelegen aan het Koning Albertplein. Wie met de wagen komt, kan zich parkeren op de oude stelplaats van De Lijn (vlak nabij de festivalsite - 150 m wandelen), aangeduid met pijlen of in de nabijgelegen straten.


Ben je van Hamme? Dan moedigen wij uiteraard aan om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Wij voorzien een ruimte fietsenstalling links van de ingang van de festivalsite.

OPENINGSUREN

De deuren gaan open om 11.00 u. (buurtontbijt). De muzikale optredens starten om 13.00 u. Het festival sluit om 23.00 u., waarna de bezoekers de mogelijkheid hebben om af te zakken naar onze deelnemende partners.


TOEGANG

Wij verkopen vooraf geen tickets, aangezien de toegang tot het evenement volledig gratis is. Na overleg met de hulp- en veiligheidsdiensten werd er een maximumcapaciteit opgelegd per hal. Tijdens piekmomenten kan de organisatie steeds beslissen om tijdelijk de deuren te sluiten. Eens het rustiger is, of terug meer plaats is, zullen de deuren opnieuw worden opengesteld.


Wens je graag verschillende optredens mee te pikken? Kom dan zeker op tijd. 


TOEGANKELIJKHEID PERSONEN MET EEN BEPERKING

Alle hallen op de festivalsite zijn rolstoeltoegankelijk. Indien er specifieke noden zouden zijn tijdens het evenement kan je je steeds wenden tot de info-/kassabalie of bij onze medewerkers aan het onthaal. De organisatie bekijkt ook de rolstoeltoegankelijkheid bij onze deelnemende partners en streeft naar oplossingen om jou de ultieme festivalervaring te bezorgen.


VERBODEN GOEDEREN

Volgende zaken zijn NIET toegelaten op het domein van Tasifest: 


  • personen jonger dan 16 jaar zonder begeleiding van een aangestelde meerderjarige voogd of ouders; 
  • eigen drank of andere vloeistoffen; 
  • gevaarlijke voorwerpen;
  • dieren (uitgezonderd geleidehonden); 
  • professionele opnameapparatuur.


Lees er zeker ook eens ons huishoudelijk reglement op na.

PERS


Informatie of beeldmateriaal nodig?
Contacteer ons via pers@tasifest.be.